Sisältöön Sivustokartta

Nousevat tuotantokustannukset nostavat kaukolämmön hintaa

Investoinnit päästöttömään energiantuotantoon ja vesihuoltoon jatkuvat edelleen vahvana.

Energiantuotannon polttoaineiden hinnat ovat jatkaneet maailmantilanteen takia nousuaan. Raaka-aineiden ja päästöoikeuksien yleinen hintojen nousu on yksi kustannuksiin vaikuttavista tekijöistä. Tämän takia kaukolämmön hinta nousee Neven alueella, Rovaniemellä ja Muurolassa 1.1.2024 alkaen.

Korotusta kaukolämmön hintaan tulee keskimäärin 9 %. Hinnankorotuksen vaikutus erilaisissa kiinteistöissä on:

  • Omakotitaloasujalle noin 13 eur/kk
  • Rivitalossa asuvalle noin 7 eur/kk/huoneisto
  • Kerrostalossa asuvalle noin 5 eur/kk/huoneisto

Laskennan perusteena on käytetty Energiateollisuuden tyyppikiinteistöjä.

Toimintaympäristön haasteellisuudesta huolimatta Neve jatkaa investointeja uuteen päästöttömään teknologiaan ja korvausinvestointeja vesihuoltoon sekä lämpö- ja sähköverkkoihin. Investoinnit ovat mahdollisia taloudellisesti vahvojen viime vuosien jälkeen.

– Tulemme esimerkiksi tekemään investointeja päästöttömään energiantuotantoon lisäämällä sähkönkäyttöä lämmön tuotannossa. Nämä toimet auttavat meitä pitämään hintakehityksen Neven asiakkaille kohtuullisena myös tulevaisuudessa, Neven toimitusjohtaja Kristian Gullsten kertoo.

Kaukolämmön hintakehitys on ollut vakaata ja korotuksesta huolimatta sen hinta pysyy kilpailukykyisenä. Valtakunnallisella tasolla Neven kaukolämmön hinta on korotuksen jälkeen edelleen alle maan keskihinnan. Neve on aiemmin korottanut kaukolämmön hintaa vuonna 2015.

Kustannusten noustessa Neve etsii säästökohteita myös operatiivisista toimistaan liiketoiminnan eri osa-alueilla noin miljoonan euron verran. Lisäksi Neve varautuu tulouttamaan vuoden 2024 tuloksestaan omistajalleen Rovaniemen kaupungille noin 8 miljoonaa euroa.

Neven kaukolämpö on helppo, varma ja vastuullinen lämmitysvalinta myös tulevaisuudessa. Kaukolämpö tuotetaan lähellä, sen hiilijalanjälki on pieni ja se tuotetaan ympäristöystävällisesti, sillä sen tuotannossa hyödynnetään uusiutuvia polttoaineita.

Veden ja sähkönsiirron hinnat pysyvät ennallaan vuonna 2024.

Asiakkaita tiedotetaan hinnanmuutoksesta yksityiskohtaisella kirjeellä marraskuun aikana.

Uusimmat artikkelit