Sisältöön Sivustokartta
Mies läppärin ääressä sohvalla

Sähköliittymä pieneen ja keskikokoiseen kiinteistöön

Valoa, virtaa ja lämpöä koteihin

Kodin sähköliittymä on sopiva valinta silloin, kun sähköntarve ei ole erityisen suuri. Kohteena voivat olla esimerkiksi omakotitalot, paritalot, vapaa-ajanasunnot ja yritykset, joissa ei ole paljon energiaa kuluttavia toimintoja.

Yleensä sulakekoko on 3×25. Tiedon oman kiinteistösi sulakekoosta saat parhaiten joko sähkösuunnittelijalta tai sähköurakoitsijalta.

SÄHKÖLIITTYMÄN TOIMITUS SISÄLTÄÄ:

  • Jakeluverkon rakentamisen tontin rajalle
  • Talojohdon liittämisen jakeluverkkoon tontin rajalla
  • Etäluettavan mittarin ja asennuksen
  • Asiantuntijoidemme avut ja neuvot koko liittymän rakentamisen ajan

ASIAKKAAN SÄHKÖURAKOITSIJAN VASTUULLA OVAT:

  • Liittymän sähköpääkeskus
  • Perusmaadoitus
  • Tontin alueen sisällä tapahtuvat kaapeloinnit ja niiden materiaalit

Jos sähköliittymän valittavissa olevat ominaisuudet eivät vastaa suunnitelmaasi tai jokin muu asia liittymän hankinnassa mietityttää, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Tee sähkösopimus kohteeseen valitsemasi myyjän kanssa. Neve Oy, Rovaniemen Verkko Oy tai Enontekiön Sähkö Oy eivät myy sähköä.

HINNOITTELU JA TOIMITUSAIKA

Sähköliittymän hintaan vaikuttavat monet asiat. Liittymismaksu määräytyy liittymän sijainnin ja pääsulakekoon perusteella.

Esimerkki 1: Rovaniemen keskustassa vyöhykkeellä 1 sijaitseva omakotitalo, jonka pääsulakekoko on 3×25, liittymismaksu on 2604 €.

Esimerkki 2: Rovaniemen keskustassa vyöhykkeellä 1 sijaitseva paritalo, jonka pääsulakekoko on 3x35A, liittymismaksu on 3273 €.

 

Sähköliittymän toimitusaika riippuu vyöhykkeestä. Vyöhyke 1:n alueella toimitusaika on 8 viikkoa liittymissopimuksen voimaantulosta, vyöhyke 2:n alueella 14 viikkoa liittymissopimuksen voimaantulosta.

 

background image

Sähköliittymän hankkiminen

1. Selvitä, onko kiinteistö toiminta-alueellamme

Sähköliittymä liittää kiinteistösi Rovaniemen Verkko Oy:n tai Enontekiön Sähkö Oy:n sähköverkkoon. Toimimme Rovaniemen Verkko Oy:n kautta Rovaniemen keskustan alueella ja Enontekiön Sähkö Oy:n kautta Enontekiön kunnan alueella. Tarkista Rovaniemen Verkon vyöhykekartasta, kuulutko toiminta-alueeseemme.

Tarkastele jakelualuekarttaa

2. Valitse sähköurakoitsija ja teetä rakennukselle sähkösuunnitelma

Urakkasopimus kannattaa tehdä aina kirjallisena. Sähköurakoitsijalla tulee olla Sähkötarkastuskeskuksen tai Turvatekniikan keskuksen myöntämä lupa. Sähköurakoitsija tai sähkösuunnittelija osaa neuvoa rakentamiseen liittyvissä sähköasioissa ja kertoa, millaisen sähköliittymän tarvitset.

3. Täytä sähköinen liittymähakemus

Täytä hakemus, kun rakennuslupa on varmistunut ja tiedät sähköntarpeesi. Sähkön liittymähakemusta varten tarvitset:
• tiedon kohteen tyypistä, osoitteen ja kiinteistötunnukset
• asemapiirroksen
• tiedon liittymän sulakekoosta

4. Tee liittymissopimus, rakennamme liittymän

Liittymissopimus tehdään ennen kuin liittymän rakentaminen aloitetaan. Liittymissopimukseen määritellään sähköliittymän liittymiskohta ja -maksu. Liittymän toimitusaika vaihtelee kohteen sijainnin mukaan kahdesta kolmeen kuukauteen. Kannattaakin olla ajoissa liikkeellä, varsinkin jos sähköliittymää tarvitaan jo työmaavaiheessa.

5. Varmista sähkön kytkemisen edellytykset

Jotta pääset nauttimaan sähköistetyn elämän eduista kiinteistössä, seuraavien asioiden täytyy olla kunnossa.
• Liittymäsopimus on voimassa.
• Sinulla on voimassa oleva sähkönmyyntisopimus.
• Sinulla on voimassa oleva verkkopalvelusopimus, jonka olet tehnyt Rovaniemen Verkko Oy:n tai Enontekiön Sähkö Oy:n kanssa.
• Sähköurakoitsijasi on toimittanut ja allekirjoittanut mittarointilomakkeen vähintään 14 vuorokautta aiemmin.

Täytä sähkön liittymähakemus tästä

Tilaa sähköliittymä

Rovaniemen Verkko Oy vastaa sähkönsiirrosta Rovaniemen keskusta-alueella

sähkö ikoni valkoinen

Rovaniemen Verkko Oy vastaa yli 25 000 asiakkaan sähkön siirrosta ja jakelusta Rovaniemen kantakaupungin alueella. Lähes kokonaan maakaapeloitu sähköverkko takaa säävarman ja erittäin laadukkaan verkkopalvelun asiakkailleen. Paikallinen ympärivuorokautinen valvonta ja varallaolo turvaavat toimitusvarman ja turvallisen sähköverkon. Rovaniemen Verkko varmistaa korvaus- ja kehittämisinvestoinnein laadukkaan verkkopalvelun asiakkailleen.

Tutustu tarkemmin liittymähinnoitteluun:

Rovaniemen Verkko Oy liittymismaksut

Enontekiön Sähkö Oy vastaa sähkönsiirrosta Enontekiön kunnan alueella

Neve sähkö vihr

Enontekiön Sähkö Oy vastaa sähkönjakelusta lähes koko Enontekiön kunnan alueella. Asiakkaita on yhteensä noin 2000. Parannamme toimitusvarmuutta investoinneilla, kuten maakaapeloinneilla, uusimalla ilmajohtoverkkoa ja lisäämällä verkostoautomaatiota. Kun verkon säävarmuus kasvaa, sähkönjakelun keskeytyksiä syntyy vähemmän.

Tutustu tarkemmin liittymähinnoitteluun:

Enontekiön Sähkö Oy:n liittymismaksut

Usein kysyttyä sähköstä