Sisältöön Sivustokartta

Neve Oy ja Kemijärven lämpö ja vesi Oy solmivat käyttö- ja kunnossapitosopimuksen Itä-Lapin lämpölaitoksista

Kemijärven lämpö ja vesi vastaa Pelkosenniemen, Pyhätunturin ja Savukosken lämpölaitosten toiminnasta.

Neven osakkuusyhtiö Aurora Lämpö Oy haki aiemmin keväällä kumppania lämpölaitosten käyttö- ja kunnossapitopalveluihin Pelkosenniemen, Pyhätunturin ja Savukosken alueelle. Neve sai kilpailutusta koskien 8 kyselyä, ja lopulta kaksi tarjousta.

Kilpailutuksen perusteella kumppaniksi valikoitui Kemijärven lämpö ja vesi Oy, joka hoiti Pelkosenniemen ja Pyhätunturin lämpölaitosten käyttö- ja kunnossapitoa myös aiemmin. Savukosken laitoksen käytöstä ja kunnossapidosta vastasi aiemmin Sallan Aluelämpö Oy. Nyt solmittu uusi sopimus on kolmivuotinen, ja siinä on kahden vuoden optio.

”On hienoa, että lämpölaitosten myynnistä huolimatta työt Kemijärvellä jatkuvat. Jatkamme mielellämme Pelkosenniemen, Pyhätunturin ja nyt myös Savukosken lämpölaitosten käyttö- ja kunnossapitotyötä”, Kemijärven lämmön ja veden toimitusjohtaja Timo Jokinen iloitsee.

Aurora Lämpö osti Pyhätunturin ja Pelkosenniemen lämpölaitokset Kemijärven lämmöltä ja vedeltä viime vuonna. Savukosken kaukolämpötoiminta siirtyi Nevelle vuonna 2016.

”Olemme tyytyväisiä, että saimme Itä-Lapin lämpölaitoskokonaisuudelle paikallisen ja ammattitaitoisen kumppanin. Sopimus Kemijärven Lämpö ja Vesi Oy:n kanssa on hieno esimerkki lappilaisesta yhteistyöstä energia-alalla”, Neven toimitusjohtaja Kristian Gullsten kertoo.

Kumppani vastaa Itä-Lapin laitoskokonaisuuden häiriöttömästä ja kustannustehokkaasta toiminnasta. Palvelut sisältävät lämpökeskusten ennakkohuoltoa, valvontaa, päivystystä sekä varallaolojärjestelmän ylläpitämistä katkeamattomana ympäri vuoden.

Sopimus astuu voimaan Pelkosenniemen ja Pyhätunturin osalta 1.6.2024 ja Savukosken osalta 1.9.2024.

Uusimmat artikkelit