Sisältöön Sivustokartta

Laskutus Nevellä

Kaukolämmön, sähkönsiirron ja valokuidun palveluiden laskutus

Kaukolämmön, sähkönsiirron ja valokuidun laskutusväli on 1 kuukausi. Kaukolämpö ja sähkönsiirto laskutetaan aina jälkikäteen toteutuneen kulutuksen mukaisesti.

Veden arviolaskutus tehdään 2 kuukauden välein ja tämä lasku perustuu vuosikulutusennusteeseen. Tasauslasku tehdään aina, kun mittarilukema saadaan, ja tällöin myös vuosiennuste päivittyy automaattisesti.

Mittarilukeman voi ilmoittaa omatoimisesti jopa kuukausittain, jolloin laskutus perustuu toteutuneeseen vedenkulutukseen. Lukeman voi helposti ilmoittaa sähköisen asiointikanavamme Assarin kautta. Pyydämme asiakkaita toimittamaan vesimittarilukemat vuosittain elokuun aikana.

Etäluettavien vesimittareiden laskutus tehdään jälkikäteen lukemien perusteella. Etäluettavissa mittareissa on mahdollista valita myös 1 kuukauden laskutusväli.

SÄHKÖN HINNAN MUODOSTUMINEN

Sähkön hinta muodostuu kolmesta osasta: sähkön siirtopalvelun hinnasta, sähköenergian hinnasta ja veroista. Yleensä jokainen osa muodostaa noin kolmanneksen sähkön kokonaishinnasta. Hintojen osuudet voivat vaihdella sähkön käyttöpaikan ja kulutuksen perusteella.

Siirtopalvelu sisältää sähkön toimituksen kotiin ja sähköverkkojen ylläpidon. Sähkön siirron hintaa ei voi kilpailuttaa. Rovaniemen Verkko Oy toimii verkonhaltijana Rovaniemen kantakaupungin alueella ja laskuttaa alueella asuvia sähkönsiirrosta. Enontekiön Sähkö Oy laskuttaa sähkönsiirrosta Enontekiön kunnan alueella.

Sähköenergia on kuluttamaasi sähköä, jota ostat valitsemaltasi sähkönmyyjältä.

Sähköenergian ja siirtohinnan lisäksi maksat sähkölaskussasi arvonlisäveroa, sähköveroa (laskutetaan siirtohinnan yhteydessä) sekä huoltovarmuusmaksua.

LASKUN ERÄPÄIVÄ JA ERÄPÄIVÄN SIIRTÄMINEN

Laskujen eräpäivä määräytyy laskutusajojen mukaan. Valitettavasti emme voi määritellä erillisiä eräpäiviä yksittäisille asiakkaille.

Voit siirtää sähkö-, vesi, ja kaukolämpölaskusi eräpäivää Assarissa. Valokuitupalveluiden laskuille voit pyytää eräpäivänsiirtoa Ropo Oy:ltä:, jonka yhteystiedot löytyvät laskultasi.

Kuluttaja-asiakkaiden maksuaika kaukolämmön, sähkönsiirron ja valokuidun palveluiden osalta on 14 vuorokautta laskun lähettämisestä. Vesilaskulla maksuaika on 30 vuorokautta.

Maksumuistutus lähetetään, jos laskulle ei ole saapunut suoritusta eräpäivän mentyä. Maksumuistutuksen lähettää Ropo ja siihen on lisätty 5,00 €:n muistutusmaksu.

Laskujen perintään liittyvissä kysymyksissä tulee olla yhteydessä Ropoon.

Laskutusmuodot

Laskutusmuotovaihtoehdot ovat paperilasku, e-lasku, suoraveloitus ja yrityksille sähköinen verkkolasku. Paperilaskuissa toimittajana on alueen mukaan Posti tai Jakeluyhtiö Suomi.

Suosittelemme asiakkaitamme ottamaan käyttöön e-laskun

E-laskulla varmistat, että saat laskut aina ajoissa ja vältyt turhilta muistutusmaksuilta. E-lasku myös vähentää paperipostia ja säästää luontoa.

E-laskun käyttöönotto on helppoa ja tapahtuu omassa verkkopankissa. E-laskun käyttöönoton yhteydessä voit valita, hyväksytkö laskun itse vai veloitetaanko maksu tililtäsi suoraan. Lisätietoja e-laskun asetuksista ja kytkennästä saat tarvittaessa pankistasi.

Tilattuasi e-laskun laskut saapuvat jatkossa suoraan verkkopankkiisi hyvissä ajoin ennen eräpäivää. Pankistasi riippuen voit saada ilmoituksen verkkopankkiisi tulleista uusista e-laskuista sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Voit ottaa e-laskun käyttöön heti tai laskun maksun yhteydessä.

Näin otat e-laskutuksen käyttöön verkkopankissasi:

  1. Kirjaudu verkkopankkiin omilla verkkopankkitunnuksillasi.
  2. Siirry verkkopankissa e-laskujen hallinta -osioon.
  3. Hae laskuttaja nimellä tai y-tunnuksella.
  4. Täytä pyydetyt tiedot ja vahvista e-laskutilaus.

Neven palveluiden laskuttajanimet ja y-tunnukset ovat:

  • Lämpölasku NEVE/ Neve Oy, y-tunnus 0730905-1
  • Vesilasku NEVE/ Napapiirin Vesi Oy, y-tunnus 2686109-5
  • Sähkölasku NEVE/ Rovaniemen Verkko Oy, y-tunnus 2065168-
  • Laajakaistapalvelu Napapiirin Kuituverkot Oy, y-tunnus 2768813-2

Ota e-lasku käyttöön laskun maksun yhteydessä verkkopankissasi:

Jos otat e-laskun käyttöön laskun maksun yhteydessä, valitse Tilaa lasku e-laskuna. Seuraavasta laskutuksesta lähtien laskut tulevat e-laskuina. Huomaathan, että e-laskutus tulee ottaa käyttöön erikseen jokaiselle tuotteelle (kaukolämpö, sähkö, vesi, valokuitu).

SUORAMAKSUN KÄYTTÖÖNOTTO

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkopankkia, helpoin ja turvallisin tapa laskujen maksuun on suoramaksu. Laskuttaja lähettää sinulle postissa paperilla ilmoituksen maksuista, jotka veloitetaan tililtäsi eräpäivänä. Voit sopia suoramaksun käyttöönotosta oman pankkisi asiakaspalvelun kanssa.

Näin luet laskujamme

Täältä löydät laskujen kuvat ja lukuohjeet

 

Yrityksen verkkolaskun käyttöönotto

Yrityksen sähköisen verkkolaskun käyttöönottoa varten pyydämme täyttämään sähköisen lomakkeen: Tilaa yrityksen verkkolasku

 

Usein kysyttyä laskutuksesta

Yrityksen verkkolaskun käyttöönotto

Tilaa verkkolaskun yhtiöltä
Esim. asiakasnumerolla useita sopimuksia, mutta muutos koskee vain tiettyä sopimusta.