Sisältöön Sivustokartta
Nopeampi kulutustietojen seuranta

Uusissa älykkäissä sähkömittareissa on kotiautomaatioliitäntä eli ns. HAN-portti (Home Automation Network), joka mahdollistaa sähkömittarin luennan asiakkaan omaan käyttöön pienjännitekohteissa.

Ominaisuutta voit hyödyntää palveluntarjoajasi avulla mm. erilaisissa älykkäissä sähköjärjestelmissä. Voit ohjata esimerkiksi kotiautomaatiolaitteitasi tai ajoneuvosi latauslaitteita. Pystyt seuraamaan aiempaa helpommin, miten toimenpiteesi vaikuttavat sähkönkulutukseesi!

Älykäs sähkönkäytön ohjaus

Mittausuudistuksen myötä, sähkömittarit on varustettu RJ12 -liittimellä, jonka kautta saat hyödynnettyä mittarin mittaustietoa. Vanhemmissa mittareissa tätä ominaisuutta ei ole. Liittimen kautta voidaan lähettää tietoa mittarista ulos, mutta sen kautta ei voi vaikuttaa mittarin toimintaan tai sen sisältämiin tietoihin.

HAN-portti  on verkkopistokkeen näköinen liitin, ja se löytyy uuden sähkömittarin niin sanotun kommunikaatiomoduulin alareunasta. HAN-portti tulee aktivoida ennen sen käyttöönottoa.

Käyttöönotto

Mittarissa kotiautomaatioliitin on asennusvaiheessa asetettu oletuksena pois käytöstä. Mikäli sinulle on jo vaihdettu uusi sähkömittari ja haluat aktivoida HAN-portin, tee tilaus alla olevalla lomakkeella.

Jos sinulla ei ole vielä HAN-portillista sähkömittaria, voit tilata erillisen sähkömittarin vaihdon alla olevalla lomakkeella. Tästä mittarinvaihdosta veloitamme palveluhinnastomme mukaisen maksun.

Tilaa palvelu

Sähkönkulutuksen mittaus uudistuu

Rovaniemen Verkon ja Enontekiön Sähkön asiakkaille suoritetaan noin 32 000 sähkömittarin massavaihto vuoden 2029 loppuun mennessä.

Lue lisää

Hinnasto ja ohjeet

Tarkista ajantasaiset palvelumaksut
hinnastostamme.

Tutustu hinnastoon

Usein kysyttyä sähkömittarinvaihdosta