Sisältöön Sivustokartta

Aidosti nopea ja lappilainen laajakaistayhteys pian saatavilla Kolariin

Tilaa oma valokuituliittymäsi ja haluamasi palvelut, niin varmistat nopeat sekä toimintavarmat yhteydet. 

 

Kuvituskuvassa ihmisiä ja valokuidun hyötyjä

Valokuitu tuo internetyhteyden, jossa kaista ei ruuhkaannu. Kaikki talouden tietokoneet, tabletit, TV:t ja mobiililaitteet voivat käyttää yhteyttä sujuvasti samaan aikaan. Valokuituliittymän lisäksi saat meiltä laajakaista-, viihde- ja tietoturvapalvelut. Operaattorina toimii lappilainen Napapiirin Kuituverkot Oy.

Häiriötön yhteys ja laadukkaat palvelut kotiisi

• Valokuituliittymän hinta on jaksotettuna 14 €/kk** tai kertamaksulla 845 €. Tarkista tästä rakentamisalueet Kolarissa
• Kun kaivat itse tontin osuuden, saat -150 € alennuksen liittymähintaan (Edellyttää, että liittymä maksetaan kertamaksuna.)
• Aidosti nopea valokuitulaajakaista alkaen 37,50 €/kk (250/250 M)
• TV-palvelu alk. 5,95 €/kk: Netin kautta toimiva kodin viihdekeskus, joka sisältää n. 30 peruskanavaa edulliseen kuukausihintaan.

Paikallisena yhteyshenkilönäsi toimii Esa Nordberg, p. 040 590 64 43.

Sisältää valokuituliittymän käyttövalmiina. Neve omistaa valokuitupäätelaitteen, johon tarjoamme aina automaattiset laitepäivitykset ja parhaan tuen.
**Liittymismaksu 14 €/kk + asennus 0 €. Sopimus on määräaikainen 65 kk. Sopimuskauden kokonaishinta 910 €.

Liittymähinta sisältää enintään 30 metriä tilaajakaapelin rakentamista tontilla. Laskutamme valokuituliittymäsi vasta kun se on toimitettu. Palveluiden laskutus alkaa vasta kun ne ovat sinulla käytettävissä. Jos sinulla on määräaikainen sopimus nykyisen operaattorisi kanssa, liittymä voidaan silti rakentaa ja kytkeä palvelut käyttöösi myöhemmin sovittuna ajankohtana. Näin vältyt päällekkäisiltä sopimuksilta.

Operaattorina toimii rovaniemeläinen Napapiirin Kuituverkot Oy.

Tilaa valokuitu

Valokuituliittymän rakentaminen etenee seuraavasti:

1. Valokuitu suunnittelu ja asennus

Teemme sisäasennukset valmiiksi odottamaan valokuituverkon valmistumista. Viemme valokuidun talosi ulkoseinältä sisälle sovittuun kohtaan ja asennamme kuitupäätteen. Suunnittelemme yhdessä asiakkaan kanssa, kuinka valokuituverkon kaivu toteutetaan tontilla.

Asentaja on yhteydessä sopiakseen suunnittelu- ja asennuskäynnin. Asennuskäynnin yhteydessä katsotaan:

 • Päätelaitteen asennuspaikka
 • Ulkojatkoskotelon asennuspaikka
 • Pihamaan kaivuureitti

Tässä vaiheessa asiakkaan on hyvä huomioida, selvittää ja miettiä etukäteen. Pihalla mahdolliset haitat; kaapelit, sadevesiputket yms. ja kiinteistössä sisällä päätelaitteen asennuspaikka.

Tonttikaivuussa huomioitava:

 • Mahdolliset esteet kaivuureitillä, kaapelit esim. pihavalojen sähköt, salaojat, pihakaivot
 • Kaivuureitillä pyrimme välttämään asvalttia, laatoituksia ja istutuksia.
 • Mahdolliset esteet, irtaimisto on hyvä siirtää pois kaivuureitiltä
 • Kaivuu reitti täytettään samalla maa-aineksella
 • Normaali toimitus sisältää perussiistimisen kaivuu jäljelle. Normaali toimitukseen ei sisälly pinnoitteet; asvaltti, laatoitus, nurmikko, istutuksia tms.
2. Valokuituverkon rakentaminen

Liittymän rakentaminen käynnistyy alueella. Riippuen alueen laajuudesta kaivuut voivat kestää useita viikkoaja. Rakentamiskausi käynnistyy yleensä toukokuun lopulla ja kaivuita jatketaan syksyyn niin pitkään kuin mahdollista ennen maiden jäätymistä. Normaali rakentamiskausi on kesä-syyskuu.

Rakentamisesta aikana tontille kaivetaan suunnitelman mukaan valokaapeli tontille. On hyvä huomioida, että suunniteltu reitti voi muuttua tontilla. Maasta voi paljastuu, esim. kaapeleita, kalliota ja isoja kiviä, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen reittiin. Ennen kaivuita urakoitsija tilaa alueelle kaapelinäytöt. Usein merkitseminen tehdään laajemmalle alueelle, joka tulee olemaan varsinainen kaivualue. Merkitseminen on varotoimenpide kaapeleiden suojelemiseksi.

3. Valokuituverkon käyttöönotto

Valokuituverkon käyttöönotto etenee vaiheittain. Katu- ja tonttialueiden kaapelointien jälkeen on vielä tehtävä verkossa tarvittavat liitostyö. Asentajamme tekevät liitostöitä katualueilla ja kytkevät valokuidun talon esiasennuksen yhteydessä asennettuun ulkoseinän koteloon. Asentajamme liikkuvat tontilla tekemässä kytkentä työtä ja asentajan tunnistaa henkilökortista ja suojavarusteista.

4. Palveluiden käyttöönotto

Saat viestin, kun liittymä on valmis ja palvelut käyttöönotettavissa. Tässä vaiheessa on hyvä varmistaa, että laitteiden virrat on kytketty. Nettipalvelut kytkeytyvät käyttöön noin 1 viikon kuluessa viestin saapumisesta. Mikäli haluta muuttaa käyttöönoton aikataulua olethan yhteydessä Asiakaspalveluun.

Rakentamisalueet Kolarissa

Alueet 1, 2 ja 3: Alueiden suunnittelu on käynnissä. Varsinaiset rakentamistyöt alkavat keväällä 2024 ja liittymien käyttöönotot alkavat kesällä 2024. Lopulliset rakennettavat liittymät määräytyvät alueiden tilausmäärän mukaan.

Alue 4: Alueelle on haettu tukirahoitusta 29.2.2024. Odotamme päätöstä tuen osalta ja teemme sen jälkeen rakentamispäätöksen.  Mikäli tukihakemuksen päätös on myönteinen rakentaminen käynnistetään alueella. 

Alla näet myyntialueet kartalla:

Kolari valokuitu rakentamisalueet

 

Valokuitu on kestävä sijoitus myös taloyhtiöön

Laajakaistayhteyttä ei tarvitse jakaa taloyhtiössäkään, joten kaistaa riittää jokaiselle käyttäjälle ilman turhaa lataamista ja odottelua. Ota asia puheeksi taloyhtiössäsi ja pyydä tarjous!

 • Taloyhtiön valokuituliittymä alkaen 955 €

Jätä yhteydenottopyyntö >>

Otamme sinuun pian yhteyttä!

Lue lisää taloyhtiön valokuidusta

Turvaa liiketoimintasi vakaalla yhteydellä

Valokuitu takaa aidosti nopeat ja vakaat yhteydet yrityksesi tietoliikenteeseen. Asiantuntijamme suunnittelevat käyttötarpeeseesi sopivan palvelukokonaisuuden.

 • Yrityksen valokuituliittymä alkaen 1 187,90 € (alv. 0%)
 • Laajakaistapalvelu esim. Yritys M 250  95 €/kk (alv. 0%)

Jätä yhteydenottopyyntö tästä >>  

Otamme sinuun pian yhteyttä!

Havainnekuva valokuituverkon toiminnasta toimitiloissa

Jäikö jokin askarruttamaan?

Paikallisena yhteyshenkilönäsi toimii Esa Nordberg, p. 040 590 64 43

Vaihe 1 / 4

Sopimus valokuituliittymästä

Sopimus valokuituliittymästä ja -palveluista omakotitaloon.

Täyttämällä tietosi tähän sopimuslomakkeeseen ja allekirjoittamalla sen sähköisesti, tilaat kotiisi valokuituliittymän. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti lomakkeen lopussa. Allekirjoitusta varten tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Jos rakentaminen alueella ei toteudu, sopimus raukeaa automaattisesti 24 kuukautta sen allekirjoittamisesta. 

Henkilötiedot

Allekirjoitettu kappale lomakkeesta tallennetaan Visma Sign- palveluun 30 päivän ajaksi. Jos rekisteröidyt palveluun, voit noutaa sen myöhemmin itsellesi.