Sisältöön Sivustokartta

Neve uudistaa sähkönkulutuksen mittausta 

Rovaniemen Verkon ja Enontekiön Sähkön asiakkaille suoritetaan noin 32 000 sähkömittarin massavaihtoa vuoden 2029 loppuun mennessä. Uudet mittarit mahdollistavat esimerkiksi sähkönkäytön energiatehokkaamman käytön ja kulutusseurannan.

Neve vaihtaa molempien verkkoalueidensa kohteisiin uudet, 1.5.2023 voimaan astuneet AMR 2.0 -vaateet täyttävät sähkön etämittauslaitteistot. Uusien mittareiden vaatimuksena on esimerkiksi tiheämpi mittausjakso, etäluettavuus ja etäpäivitettävyys sekä sähkökeskeytysten rekisteröiminen.

Mittareiden vaihdon myötä asiakkaat saavat käyttöönsä kotiautomaatioliitännän, joka mahdollistaa sähkönkulutuksen älykkään ja tihennetyn seurannan sekä ohjattavuuden. Uusi mittauslaitteisto helpottaa myös sähkönkäytön energiatehokkuutta, mikä tukee Neven tavoitteita tarjota asiakkaille kestäviä sähköratkaisuja,

“Kotiautomaatioliitännän kautta asiakas saa esimerkiksi mittaustiedot omaan käyttöönsä, jolloin niitä voi hyödyntää vaikkapa omassa seurantajärjestelmässä ja sähkönkäytön ohjaamisessa energiaviisaasti”, Neven asiakkuuspäällikkö Mikko Veima kertoo.

Mittarinvaihdon aikataulusta sovitaan jokaisen asiakkaan kanssa

Mittarinvaihdot 2023-2024 suorittaa molemmilla verkkoalueilla Ellappi Oy. Ennen mittarinvaihtoa asiakas saa yhteydenoton tekstiviestitse tai kirjeitse, jossa ilmoitetaan aikataulu mittarinvaihdoille alueittain. Tarkempi aika sovitaan asiakkaan kanssa pääsääntöisesti puhelimitse. Verkkopalveluehtojen mukaan sähkönkäyttäjän on sallittava yhtiön valtuuttamien henkilöiden pääsy sähkömittarille esimerkiksi mittarin luennan ja vaihdon vuoksi.

Mittarinvaihdot ovat alkaneet Rovaniemen Verkon alueella syyskuussa 2023 ja Enontekiön Sähkön alueella ne alkavat keväällä 2024. Mittareita vaihdetaan vuosittain 4500 kappaletta, ja kaikki 32 000 mittaria on vaihdettu vuoden 2029 loppuun mennessä. Rovaniemellä vaihdot ovat alkaneet Viirinkankaalta ja Teollisuusalueelta, josta ne jatkuvat kohti keskustaa.

Mittarinvaihto on asiakkaalle ilmainen, mikäli se suoritetaan Neven ehdottamassa aikataulussa. Mikäli uuden mittarin ja kotiautomaatioliitännän haluaa käyttöönsä jo aiemmin, voi asiakas tilata sen erillistä maksua vastaan Neven verkkosivuilta. Tilauslomake ja hinnasto löytyy täältä.

Mikäli sinulla on kysyttävää mittarinvaihtoihin ja kotiautomaatioliitäntään liittyen, ota yhteys asiakaspalveluumme.

Uusimmat artikkelit