Sisältöön Sivustokartta

Neven valokuitu säästää tunnin työaikaa päivässä

Arto Tervo työpöytänsä ääressä.Rovaniemellä asuva Arto Tervo työskentelee peliartistina mobiilipeliyritys Supercell Oy:llä. Työnkuvaan kuuluu pelihahmojen suunnittelu ja piirtäminen, visuaalisen konseptin kehittely sekä muut graafisen puolen tehtävät. Hän on muun muassa ollut mukana kehittämässä Hay Day ja Clash of Clans -pelejä.
Arto on ollut tyytyväinen Neven valokuituyhteyteen.

– Kertaakaan ei ole yhteys katkennut. Valmiiksi asennettu valokuitu vaikutti asunnon ostopäätökseen, että saadaan nopeat yhteydet, hän mainitsee.

Työssään Arto tekee useita latauksia, jolloin korostuu tietoliikenteen laatu. Latauksen tulee olla nopea ja symmetrinen nettiyhteys (sama lähtö- ja tulonopeus) tehostaa työskentelyä.

– Säästän tunnin päivässä nykyisellä symmetrisellä yhteydellä. Varsinkin isojen tiedostojen tallentaminen verkon yli on tärkeää ja onnistuu ongelmitta nykyisen symmetrisen verkkoyhteyden ansiosta, Arto kertoo.

Yrityksellä on toimistoja ympäri maapalloa neljässä eri maassa ja nopea verkkoyhteys takaa joustavan työskentelyn niin yrityksen sisällä, kuin eri globaalien yhteistyökumppanien kanssa. Työtehtävät tehdään tiimissä, joten työskentely ja yhteydenpito etänä on hänelle tuttua. Viestintävälineiden valinnassa on huomioitu, että ne ovat tietoturvallisia ja toimivat kaikissa yrityksen kannalta tärkeissä maissa ongelmitta.

Etätyö sujuu vaivatta

Supercell työnantajana on kiinnostava. Yritys huolehtii työntekijöidensä hyvinvoinnista, sitouttamisesta ja yhteishengestä mm. järjestämällä vuosittain sisäisiä koko yrityksen Off-site-tapahtumia, jolloin yrityksen kulttuuria käydään läpi ja vietetään yhdessä aikaa. Myös työntekijöiden perheet huomioidaan, ja heille järjestetään yhteisiä Off-site-tapaamisia.

Monet perheet muuttavat uuteen kaupunkiin tai maahan työn perässä, ja perheenjäsenet saavat apua esimerkiksi työnhaussa. Työhyvinvointia ja itsensä johtamista on mahdollista kehittää viikoittaisilla verkkopohjaisilla valmennuksilla. Viikonloput ovat rauhoitetut vapaa-ajalle ja palautumiselle.

– Työt sujuvat täältä jopa paremmin, kuin Espoon kodista – siellä on hitaampi ja epäsymmetrinen nettiyhteys, Arto sanoo.

Hänen mukaan työskentely Rovaniemellä on Neven yhteysnopeuksien ansiosta kuin työskentelisi Helsingin toimistolla.

Uusimmat artikkelit