Sisältöön Sivustokartta

Värikäs taideteos valtasi Ounasvaaran sähköaseman seinän

Teoksessa näkyvät Rovaniemen tutut maamerkit, sähköverkkojen historia sekä nykyaika ja kaiken keskellä virtaava Kemijoki.  RoVe110 8

Rovaniemen Poropolulla ja Kuukkelintiellä kulkeneet ovat saattaneet huomata kuluvan viikon aikana jotakin uutta Ounasvaaran sähköaseman seinässä. Kyseessä on Rovaniemen kantakaupungin sähköverkkoliiketoiminnan 110-juhlavuotta kunnioittava, paikallisten taiteilijasiskosten Lotta Vuorman ja Adele Koivukankaan teos, joka on kerännyt ihastusta jo sosiaalisen median kanavissakin.

– Teos on hieno kunnianosoitus Rovaniemen sähköliiketoiminnan 110-vuotiaalle historialle. Toivomme muidenkin arvostavan teosta siinä määrin, että luvattomien taideteosten siistimiskulut jäävät tästä edespäin historiaan, Rovaniemen Verkko Oy:n toimitusjohtaja Joni Hemmilä kertoo.

Taideteos onkin jatkumoa Rovaniemen Verkko Oy:n pitkään jatkuneelle yhteistyölle opiskelijoiden ja asukasyhdistysten kanssa. Viime vuosien aikana paikallisia piristäviä taideteoksia on nähty niin puistomuuntamoissa kuin jakokaapeissakin.

Taideteos pysyväksi osaksi kaupunkikuvaa

Juhlavuoden teos saa pysyvän paikan sähköaseman seinässä, sillä se on painettu säänkestävälle levylle. Kuvitettavaa pinta-alaa oli noin 70 neliön verran. Teokseen tuotiin paikallisuutta Rovaniemen tunnetuilla rakennuksilla, ja siinä näkyy, miten sähkö siirtyy kantaverkosta sähköaseman, muuntamoiden ja jakokaappien kautta asukkaille. Taustalla siintää sähköä ja kaukolämpöä tuottava Suosiola ja keskellä virtaa Kemijoki. Lamppu kuvaa, kuinka Rovaniemen Verkko sähköistää kantakaupungin. Nykyajasta kertovat aurinkopaneelit ja sähköauto. Teoksen sininen ja vihreä sävy tulee Rovaniemen Verkon väreistä, keltainen taas kuvaa sähkövaloa.

– Halusimme tehdä värikkään, piristävän ja huomiota herättävän teoksen. Paikan päällä teoksen ilme onkin todella raikas. Toivomme, että teos tuo lähialueen asukkaille ja ohikulkijoille iloa pitkäksi aikaa, Lotta Vuorma kertoo.
Maailma sähköistyy kovaa vauhtia, niin myös Rovaniemellä. Seuraavan 110 vuoden aikana toimintaympäristön muuttuu väistämättä. Sähkönjakeluverkolla onkin entistä suurempi rooli uusien investointien mahdollistajana sekä ihmisten arjen sujuvoittajana.

-Pidämme nyt ja tulevaisuudessa sähkönjakeluverkkomme kunnossa ja toimintavarmana. Haluamme mahdollistaa asiakkaillemme tulevaisuuden sähköisen siirtymän, kuten sähköautoilun ja sähkön- ja lämmöntuotannon verkkoalueellemme, Hemmilä lupaa.

RoVe110 7

Uusimmat artikkelit