Sisältöön Sivustokartta

Putkityöt etenevät Mortin männikössä – kaivuutyöt aloitetaan ensi viikolla

Putkityöt ovat osa pitkään kestänyttä vesi-, jätevesi- ja hulevesiverkoston uusimista Viirinkankaalla.

Mortin männikön putkityöt.

Neve-konserniin kuuluvan Napapiirin Veden putkityöt etenevät Mortin männikössä Viirinkankaalla. Putkilinjan kohdalta kaadettiin puita tammikuun lopussa. Työmaan perustaminen alkaa ja kaivuutyöt aloitetaan Etelärannan puolella ensi viikolla. Varsinaiset putkityöt alkavat helmikuun loppupuolella viikolla 8 Etelärannan suunnasta. Mortin männikön osuus on putkitettu toukokuun alkuun mennessä.

Neve järjesti tammikuussa asukkaille infotilaisuuden Mortin männikköön sijoittuvista töistä. Asukkaat toivoivat, että Neve kartoittaisi metsäntutkija Risto Jalkasen avulla, onko kaadettavaksi aiotussa puustossa erityisen arvokkaita puita. Jalkasen lausunnon mukaan puiden kaataminen vaikuttaa virkistysalueen ilmeeseen, mutta linjan alueelta ei löytynyt sellaista puustoa tai puita, jotka olisi säilytettävä niiden erityisarvon takia.

Jalkaselta saatiin myös näkemyksiä siitä, mitä puita putkilinjan kohdalle tulisi istuttaa. Neve aikoo huomioida nämä näkemykset.

Putkityöt ovat osa pitkään kestänyttä vesi-, jätevesi- ja hulevesiverkoston uusimista Viirinkankaalla. Osana noin 10 vuotta kestänyttä saneerausta yhtiö korvaa vuonna 1963 rakennetut vesijohto- ja jätevesiputket, jotka kulkevat Pappilantieltä Etelärantaan Mortin männikön läpi. Putkisto on käyttöikänsä päässä, ja siinä on ollut useita vesijohtovuotoja. Myös viemäri on huonossa kunnossa.

Lisätietoa Neven aiemmasta tiedotteesta.

Uusimmat artikkelit