Sisältöön Sivustokartta

Neve ostaa Pelkosenniemen ja Pyhätunturin kaukolämpöliiketoiminnan

Energiayhtiö Neve Oy:n osittain omistama Aurora Lämpö Oy ostaa Pelkosenniemen ja Pyhätunturin kaukolämpöliiketoiminnan Kemijärven lämpö ja vesi Oy:ltä. Liiketoimintojen on tarkoitus siirtyä Neven omistukseen 1. kesäkuuta 2023. Kaupan valmistelu on aloitettu jo vuonna 2019.

Aurora Lämpö Oy:n omistaa Neve Arctic Infra, jonka omistajia puolestaan ovat OP Suomi Infra Ky ja Neve Oy. Yhteisyrityksessä yhdistyvät kotimainen pääoma OP Suomi Infran kautta ja paikallinen operatiivinen osaaminen Neven kautta. Neven rooli yhteisyrityksessä on taata asiakkaille palveluiden korkea laatutaso ja toiminnan jatkuva kehittäminen, johon Neven toiminta perustuu myös sen nykyisellä vastuualueellaan.

Kauppa vahvistaa Aurora Lämpö Oy:n asemaa Itä-Lapissa. Tällä hetkellä Neve vastaa Itä-Lapissa Savukosken kunnan kaukolämpötoiminnasta. Kauppa tukee toimintaa, jota Nevellä on Itä-Lapissa tällä hetkellä: polttoaineen hankintaa, laitosten operointia sekä käytön ja kunnossapidon resurssointia.

“Olemme tyytyväisiä päästyämme tässä liiketoimintakaupassa maaliin. Tavoitteemme on turvata laadukas operatiivinen toiminta ja kohtuullinen hintakehitys jatkossakin. Pidämme myös tärkeänä, että kriittinen energiainfrastruktuuri säilyy kotimaisessa omistuksessa”, sanoo Neven toimitusjohtaja Kristian Gullsten.

Kemijärven lämpö ja vesi Oy on Kemijärven kaupungin omistama yhtiö, joka kaukolämmön lisäksi tuottaa voimalaitoksessa sähköä. Lisäksi yhtiö vastaa vesiliiketoiminnasta Kemijärven kaupungin alueella.

”Tavoitteemme kaupan osalta on ollut, että kaupan ostajaosapuoli on kotimainen tunnettu toimija, joka sitoutuu pitkäjänteiseen toiminnan kehittämiseen Pelkosenniemellä ja Pyhätunturissa. Haluan kiittää Neve Oy:n ja OP Suomi Infra Ky:n edustajia kärsivällisyydestä pitkässä neuvotteluprosessissa sekä ratkaisuhakuisuudesta itse neuvotteluissa. Lopputulokseen pääsemistä helpotti Rovaniemen ja Kemijärven aiempi yhteistyö ja sitä kautta neuvottelijoiden kesken syntynyt luottamus”, sanoo Kemijärven lämpö ja vesi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Nivala.

 

Uusimmat artikkelit