Sisältöön Sivustokartta

Juomavesi on edelleen keitettävä Ternuvuoman alueella

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Keittokehotuksen ajaksi avataan tilapäinen vedenjakelupiste Ahmakuusikontien ja Pitkäkoskentien risteykseen.

7.8.2023 vedenottamolta otetuissa näytteissä on havaittu koliformisia bakteereita. Bakteerien esiintyminen vedessä on merkki veden saastumisesta ja vedessä voi olla tautia
aiheuttavia bakteereita. 9.-11.8. otetuissa näytteissä on havaittu koliformisia bakteereita ja yhdessä näytteessä yksi e.coli-pesäke. Verkostoa huuhdellaan.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti. Veden käyttöohjeet löydät tämän tiedotteen lopusta.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Napapiirin Vesi Oy toimittaa keittokehotuksen ajaksi tilapäisen vedenjakelupisteen Ahmakuusikontien ja Pitkäkoskentien risteykseen keskiviikkona 9.8.2023.

Vedenottamolta ja verkostosta otetaan lisää vesinäytteitä torstaina 10.8.2023. Keittokehotuksesta ja jatkotoimenpiteistä tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään perjantaina 18.8.2023 toimittamalla paperiset tiedotteet asiakkaille. Lisätietoa keittokehotuksesta ja vastauksia esille nousseisiin kysymyksiin löytyy Neven sivuilta: Kysymyksiä ja vastauksia vedestämme

Lisätietoja antavat

Virka-aikana:
Juha Harrinkoski, Napapiirin Vesi Oy, käyttöpäällikkö 040 8267658
Riitta Vilmilä, Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto, terveystarkastaja 0400 397705

Virka-ajan ulkopuolella:
Napapiirin Vesi Oy päivystäjä 016 331 6543

Talousveden käyttöohjeet saastumisen aikana

  • Keitä kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 min. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse erikseen keittää.
  • Suosituksena on, että haavanhoitoon käytettävä vesi keitetään aina, myös silloin kun keittokehotus ei ole voimassa.
  • Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
  • Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
  • Muista keittää myös mehun laimentamiseen ja jääkuutioiden tekemiseen käytettävä vesi.
  • Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.
  • Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti. Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen käyttöä.
  • Lemmikit ja tuotantoeläimet voivat juoda keittämätöntä vettä.

Keittokehotusalueella vettä nauttineita henkilöitä, joilla on selkeää, pitkittynyttä, vatsatautioireilua (oksennus- ja ripulioireet), kehotetaan olemaan yhteydessä terveydenhuoltoon virka-aikana hoidontarpeen arviointia sekä mahdollista näytteenottoa varten. Yhteydenotto terveydenhuoltoon tavanomaisia kanavia myöten. Mikäli oireilu on vaikeaa, siihen liittyy korkeaa kuumetta tai yleistilan heikkenemistä, tulee olla yhteydessä päivystykseen. Lieväoireisten ei tarvitse olla yhteydessä terveydenhuoltoon, tavanomainen vatsataudin omahoito riittää.

Keittokehotusalue Ternuvuoma

Uusimmat artikkelit