Sisältöön Sivustokartta

Juomavesi on edelleen keitettävä Ternuvuoman alueella

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Keittokehotuksen ajaksi on avattu tilapäinen vedenjakelupiste Ahmakuusikontien ja Pitkäkoskentien risteykseen.

Näytteissä on yhä havaittu koliformisia bakteereita ja E.Colia. Bakteerien esiintyminen vedessä on merkki veden saastumisesta ja vedessä voi olla tautia aiheuttavia bakteereita.

Vedenottamo on poistettu käytöstä. Verkostoon johdetaan vettä vesisäiliöstä.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuuttia. Pesuvetenä vettä voi käyttää normaalisti. Veden käyttöohjeet on annettu tiedotteen lopussa.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Napapiirin Vesi Oy on toimittanut keittokehotuksen ajaksi tilapäisen vedenjakelupisteen Ahmakuusikontien ja Pitkäkoskentien risteykseen.

Vedenottamolta ja verkostosta otetaan lisää vesinäytteitä, kunnes vesi on juomakelpoista. Keittokehotuksesta ja jatkotoimenpiteistä tiedotetaan seuraavan kerran toimittamalla paperiset tiedotteet asiakkaille perjantaina 25.8.

Lisätietoa keittokehotuksesta ja vastauksia esille nousseisiin kysymyksiin löytyy osoitteesta: Kysymyksiä ja vastauksia vedestämme

Lisätietoja antavat:

Virka-aikana:
Juha Harrinkoski, Napapiirin Vesi Oy, käyttöpäällikkö 040 8267658
Anna-Maija Seppänen, Rovakaaren ympäristöterveydenhuolto, terveystarkastaja 040 8212707

Virka-ajan ulkopuolella:
Napapiirin Vesi Oy päivystäjä 016 331 6543

Talousveden käyttöohjeet saastumisen aikana

  • Keitä kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon tarkoitettu vesi. Riittävä veden keittoaika on 5–10 min. Mikäli vesi kiehuu ja tulee keitetyksi ruuanlaiton yhteydessä, sitä ei tarvitse erikseen keittää.
  • Suosituksena on, että haavanhoitoon käytettävä vesi keitetään aina, myös silloin kun keittokehotus ei ole voimassa.
  • Kahvinkeittimessä tai vedenkeittimessä vesi ei kiehu riittävän kuumaksi.
  • Huuhtele vihannekset ja salaatit keitetyllä, jäähdytetyllä vedellä.
  • Muista keittää myös mehun laimentamiseen ja jääkuutioiden tekemiseen käytettävä vesi.
  • Talousvesiverkostoon liitettyjä juoma-automaatteja ei saa käyttää.
  • Siivoukseen, pyykinpesuun, tiskaamisen, peseytymiseen ja WC:n huuhteluun voit käyttää hanavettä aivan normaalisti. Huolehdi siitä, että pestyt astiat ja esimerkiksi leikkuualustat kuivuvat kunnolla ennen käyttöä.
  • Lemmikit ja tuotantoeläimet voivat juoda keittämätöntä vettä.

Keittokehotusalueella vettä nauttineita henkilöitä, joilla on selkeää, pitkittynyttä, vatsatautioireilua (oksennus- ja ripulioireet), kehotetaan olemaan yhteydessä terveydenhuoltoon virka-aikana hoidontarpeen arviointia sekä mahdollista näytteenottoa varten. Yhteydenotto terveydenhuoltoon tavanomaisia kanavia myöten. Mikäli oireilu on vaikeaa, siihen liittyy korkeaa kuumetta tai yleistilan heikkenemistä, tulee olla yhteydessä päivystykseen. Lieväoireisten ei tarvitse olla yhteydessä terveydenhuoltoon, tavanomainen vatsataudin omahoito riittää

Uusimmat artikkelit