Sisältöön Sivustokartta

Ounasrinteen sähkönjakeluverkko päivittyy 70-luvulta nykypäivään

Neven tytäryhtiö Rovaniemen Verkon kesän yksi suurimmista urakoista sijoittuu Ounasrinteelle, jossa on tehty uutta sähkönjakeluverkkoa. Koko urakan on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä.

Ounasrinteelle on pitkin kesää ilmestynyt työmaakylttejä eri katujen varsille. Asukkaat ovat saattaneet havaita alueella myös tavallista enemmän ajoneuvoja ja työkoneita. Kyseessä on Rovaniemen Verkon työmaa, jonka aikana lähes koko Ounasrinteelle rakentuu uusi sähkönjakeluverkko.

”Alueen sähkönjakeluverkko on rakennettu 70-luvun alussa ja se on palvellut alueen asukkaita tähän kesään asti. Uusi sähkönjakeluverkko rakennetaan kaapeliverkkona osin uuteen paikkaan ja mitoituksessa huomioidaan tulevat tarpeet”, Rovaniemen Verkon rakennuttamispäällikkö Jouni Huusko kertoo.

Työtä tehdään katu kerrallaan, jotta työmaan aiheuttama haitta jäisi mahdollisimman lyhytaikaiseksi. Asukkaille sähkökatkoja tulee talojen käännöstä uuteen verkkoon. Katkot suunnitellaan niin, että ne koskevat pientä aluetta kerrallaan ja niistä ilmoitetaan aina etukäteen.

Laadukasta sähköntoimitusta 50 vuodeksi eteenpäin

Verkonrakennusurakoitsija on aloittanut työt toukokuun puolivälissä. Maastosuunnittelu ja luvitustyöt ovat alkaneet jo syksyllä 2023.

”Työt ovat sujuneet hyvin ja hieman jopa etuajassa alkuperäiseen aikatauluun verrattuna”, projektipäällikkö Joonas Oikkonen Rovakairan Verkonrakennus Oy:lta kertoo.

Kokonaisen verkon uusiminen Ounasrinteen kokoisella asuinalueella on Rovaniemellä harvinaisempaa. Laajemman yhtenäisen alueen uusimisessa asiakkaille aiheutuu kuitenkin vähemmän haittaa ja verkonrakennusurakoitsija pystyy toteuttamaan työn tehokkaasti. Myös tulevaisuuden tarpeet pystytään huomioimaan paremmin laajemmalla alueella. Näin esimerkiksi sähköautojen lataus ja aurinkoenergian lisääntyminen pystytään kytkemään sähköverkkoon.

Verkon saneerausurakka on saanut alueen asukkailta pääosin positiivista palautetta. Onpa asukkaista löytynyt myös heitä, jotka ovat kertoneet olleensa 70-luvulla alkuperäisen verkon rakennuksessa mukana.

”Työmaat aiheuttavat toki hetkellisiä erikoisjärjestelyjä, mutta työn jälkeen sähkönjakeluverkko on seuraavat 50 vuotta huippukunnossa”, Huusko kehuu.

Ounasrinteen sahkotyomaa 3 Ounasrinteen sahkotyomaa 4 Ounasrinteen sahkotyomaa 5 sahko tyomaa

 

Uusimmat artikkelit