Sisältöön Sivustokartta

Sähkömarkkinalaki katkaisee Rovaniemen Verkko Oy:n sähkönsiirron perusmaksuttomat kuukaudet – mutta vain hetkeksi

Rovaniemen Verkko Oy joutuu perimään asiakkailtaan sähkönsiirron perusmaksun ja tehomaksut syyskuun ajalta lokakuun laskussaan. Syynä on sähkömarkkinalaissa oleva säädös, joka rajaa määräaikaisen hinnanalennuksen keston 6 kuukauteen.

Syyskuussa tiedotimme, ettemme peri asiakkailtamme sähkönsiirron perusmaksua yhteensä 17 kuukauden ajalta. Myöskään tehomaksua ei ole peritty kesäkuun jälkeen. Sähkömarkkinalain 26 § 4 momentissa on kuitenkin säädetty, että mikäli määräaikainen hinnanalennus kestää yhtäjaksoisesti yli 6 kk, on tämän jälkeen sovellettava hintoihin 8% korotuskattoa.

– Perusmaksua ei ole nyt peritty maaliskuun 2022 jälkeen, joten kuuden kuukauden raja on tullut vastaan. Joudumme siis perimään perusmaksun ja tehomaksut yhdeltä kuukaudelta, jotta perusmaksuttomia kuukausia voidaan taas jatkaa, sanoo Rovaniemen Verkko Oy:n toimitusjohtaja Joni Hemmilä.

Rovaniemen Verkon asiakkaiden perusmaksuttomat ja tehomaksuttomat kuukaudet jatkuvat taas syyskuun laskutuksen jälkeen. Siirtomaksut veloitetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Uusimmat artikkelit