Sisältöön Sivustokartta

Pelkosenniemen vesihuolto-osuuskunta ostaa huoltopalvelunsa Neveltä

Napapiirin Energia ja Vesi Oy vastaa palvelusopimuksella vuoden 2023 alusta lähtien Pelkosenniemen vesihuolto-osuuskunnan käynnissäpitopalveluista.

Verkoston ja laitosten omistus säilyy edelleen vesiosuuskunnalla ja Neve huolehtii niiden toimintakunnosta monelta osin vuoden 2026 loppuun saakka.

Sopimus koskee puhtaanveden tuotantoon ja -verkostoihin kohdistuvia sekä mekaanisen että sähköautomaation käynnissä- ja kunnossapito-, vikakorjaus- sekä varallaolopalvelujen järjestämistä Pelkosenniemen kylän alueella, jossa sijaitsee mm. koulu ja terveysasema. Se sisältää myös vesihuolto-osuuskunnan asiakkuuksiin ja laskutukseen liittyviä palveluja ja talousveden laadunhallinnan liittyviä töitä. Sopimukseen ei sisälly verkostoa parantavia tai investoinneiksi luokiteltavia töitä.

– Meidän näkökulmastamme tämä on ensimmäinen Rovaniemen ulkopuolelle tarjottava vesihuollon palvelu. Vaikka sopimus on koko meidän toimintaamme verrattuna mittakaavaltaan varsin pieni, antaa se meille mahdollisuuden kehittää vesihuollon palveluja tarjottavaksi myös muille lappilaisille kunnille ja toimijoille, sanoo Neven toimitusjohtaja Kristian Gullsten.

Uusimmat artikkelit